Ponedeljak 08.04.2013.
04:17
Beta

DS: Sramno saopštenje Vučevića, nismo separatisti

Novosadski odbor DS-a oštro kritikovao izjavu gradonačelnika Novog Sada

"Vučević zloupotrebljava funkciju suprotstavljajući se nepostojećem separatizmu", naveo je DS u saopštenju za javnost i optužio gradonačelnika da koristi tu funkciju da bi se obračunao sa političkim neistomišljenicima.

"Gospodin Vučević nema pravo da u ime svih Novosađana i Novosađanki iznosi političke stavove koji nemaju veze sa nadležnostima koje mu zakon daje kao gradonačelniku, već to može da čini samo u svoje ime, i u ime stranke kojoj pripada, shodno funkciji koju u stranci zauzima", piše u saopštenju.

Ocenjuje se da su način na koji je napisano Vučevićevo saopštenje za javnost, reči koje se upotrebljavaju i kvalifikacije koje se iznose u ime svih građana Novog Sada "sramota" za ovaj grad.

Miloš Vučević

"Optuživati predsednika Vlade Vojvodine za secesionizam, narušavanje stabilnosti države, povezivati datum kada je zakazana sednica Skupštine Vojvodine sa datumima osnivanja fašističkih tvorevina iz Drugog svetskog rata je vraćanje u devedesete godine i vreme za koje smo svi mislili da je davno iza nas", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Srbija danas plaća račune pogubne politike devedesetih godina, godina ratova, nepoštovanja ljudskih i manjinskih prava, godina progona i ubijanja političkih protivnika, novinara.

"Poslednji koji treba da dele lekcije Demokratskoj stranci su predstavnici onih političkih snaga koji su najodgovornije za ovakvo ponašanje", piše u saopštenju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oštro je kritikovao Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine i optužio DS da tim "zloslutnim" predlogom pravi "uvod u secesiju" Vojvodine od Srbije.

2024 © - Vesti online