Nedelja 07.04.2013.
23:00
Vestionline, Beta

Novak uprkos povredi pobedio Kverija

Nije želeo da preda, jer je igrao za Srbiju - Novak Đoković

Prvi bod Srbiji, u petak je doneo Đoković trijumfom nad Džonom Iznerom, da bi Amerikanci posle toga izjednačili, pošto je Kveri bio bolji od Viktora Troickog.

Rano jutros po srednjeevropskom vremenu, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac pobedili su braću Boba i Majka Brajana sa 3:2, a Novak Đoković je večeras, iako povređen jer je izvrnuo zglob u trećem gemu prvog seta, stegao zube i pobedio Sema Kverija sa 3:1, za konačnu pobedu Srbije u Americi ukupnim rezultatom 3:1, pošto su selektori obe reprezentacije odlučili da Viktor Troicki i Džon Izner ne igraju 5. meč.

Najbolji srpski i prvi teniser sveta Novak Đoković, uspeo je iako povređen da u četiri seta savlada Sema Kverija 7:5, 6:7, 6:1, 6:0 posle dva sata i 35 minuta igre i Srbiji doneo plasman u polufinale Dejvis kupa, gde je čeka bolji iz meča Kanada - Italija u kom Kanađani vode sa 2:1 posle dva dana.

Đoković je meč u Bojsiju odigrao povređen, pošto je već na startu meča posle forhenda pri doskoku izvrnuo zglob, što je zahtevalo desetominutnu lekarsku intervenciju. Mnogi su pomislili da desna noga neće izdržati, a Novak je ipak stisnuo zube, i brejkom u 11 gemu uspeo da dobije prvi set sa 7:5.

U drugom delu meča nije bilo brejk šansi, a Sem Kveri se bolje snašao u taj-brejku i posle 7:4 poravnao rezultat na 1:1.

Iako je to bio težak psihološki momenat za Novaka, od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan igrač, jer je srpski teniser uzeo lekove za bolove koju su već počeli da deluju. Đoković je potom pokazao zašto je najbolji na planeti i sa samo jednim izgubljenim gemom počistio Kverija, koji je takođe doživeo povredu ramena, pa je sa ubedljivih 6:1 i 6:0 srpska selekcija prošla u polufinale Dejvis Kupa.

Đoković je posle meča izjavio da je presrećan zbog uspeha nacionalnog tima.

2024 © - Vesti online