Nedelja 07.04.2013.
16:56
Beta

Vučević: Pajtićev uvod u secesiju Vojvodine

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
 

"Grad Novi Sad nikada neće podržati uvod u secesiju Vojvodine, niti će dozvoliti da bude zloupotrebljen zarad ličnih interesa Bojana Pajtića i Demokratske stranke (DS)", naveo je Vučević u saopštenju.

On je oštro kritikovao pokrajinskog premijera Bojana Pajtića zbog toga što je najavio raspravu o Predlogu deklaracije za 10. april, odnosno na dan kada je u Drugom svetskom ratu proglašena kvislinška ustaška Nezavisna Država Hrvatska.

"Bojan Pajtić je na taj način pljunuo u lice istoriji Srbije i još jednom dokazao da mu fotelja u vojvođanskoj vladi služi za ostvarivanje ličnih zadovoljenja i pružanje imuniteta onima koji danas strahuju od ruke pravde. Svi moraju da znaju da Bojan Pajtić i DS u Vojvodini, nisu Vojvodina", rekao je Vučević.

DS:SNS skreće pažnju sa bitnih problema

 

Demokratska stranka saopštila je danas da izjave funkcionera Srpske napredne stranke o najavljenoj deklaraciji o Vojvodini doživljava kao pokušaj skretanja pažnje sa stvarnih problema.

 

"Saopštenje SNS-a o zameniku predsednika DS-a Bojanu Pajtiću doživljavamo isključivo kao pokušaj da se stvaranjem lažnih problema skrene pažnja javnosti sa stvarnih problema na koja SNS nema odgovor", navela je DS i ponovila da neće odgovarati na dnevno-političke napade SNS-a dok se ne donese odluka o ponudi Brisela.

 

DS je istakla da su nepoštene i nedolične "izmišljotine" SNS i DSS na temu separatizma i da jedino na čemu insistira deklaracija jeste poštovanje Ustava i zakona Srbije.

 

"Ako neko s tim ima problem, onda je upravo on problem za sve građane Srbije", navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Pajtić predlaže deklaraciju u trenucima kada se "cela Srbija suočava sa jednom od najtežih odluka u svojoj novijoj istoriji".

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je juče da će pokrajinski parlament u sredu, 10. aprila, doneti Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, jer "velika većina građana jasno vidi da se ta prava ne poštuju i povređuju".

"Deklaracija će ozbiljno upozoriti na to da nepoštovanje načela autonomije, ustavnih i zakonskih rešenja, slabi pravnu državu i evropsku demokratsku praksu. Time se ugrožavaju stabilnost i normalno funkcionisanje odgovorne države", poručio je Pajtić u pisanoj izjavi.

2024 © - Vesti online