Subota 06.04.2013.
15:51
B92

Vlada u ponedeljak vanredno o KiM

Državni vrh Srbije
 

Kako piše beogradska štampa, u nedelju je predviđen i susret sa šefovima poslaničkih grupa.

Ministar trgovine Rasim Lajić izjavio je u Kragujevcu da će Vlada najverovatnije na vanrednoj sednici razmotriti ponudu Brisela o pitanju Kosova i Metohije.

Pre utorka kao poslednjeg roka, već je najavljeno niz sastanaka. Među najvažnijima onaj kabineta Ivice Dačića, kome će prethoditi Glavni odbor SNS-a. Mnogi smatraju da će baš sedište najače stranke - SNS - biti mesto gde će se lomiti odluka.

Zanimljiva je izjava Vilijema Montgomerija, bivšeg američkog ambasadora u Srbiji. On smatra da je Beograd pred nemogućim izborom, da Srbiji, šta god da uradi, predstoje politička previranja, kao i podela u Vladi i u najvećoj vladajućoj stranci. Zaključuje da se datum koristi za pritisak i da čak i njegovim dobijanjem nema apsolutno nikakve izvesnosti da ćemo u doglednoj budućnosti biti pozvani da pristupimo Uniji.

U Predsedništvu Srbije održane su konsultacije predsednika Nikolića, premijera Dačića i vicepremijera Vučića. U međuvremenu, premijer je na sednici Vlade Srbije obavestio ministre o dijalogu sa Prištinom, a potom se pridružio Nikoliću i Vučiću.

2024 © - Vesti online