Hrana za buduću hraniteljicu

Kupićemo hranu za tele: Božana Aleksić sa sinom
 

Ovih dana reporteri "Vesti" uručili su donaciju ovoj borbenoj ženi koja je sa pažnjom slušala o Rajki Tarlać, osetljivoj prema svim nevoljnicima, a posebno ženama i deci, jer je i sama preko svojih leđa mnogo muke prenela, dok nije stala na vlastite noge i počela da živi život dostojan čoveka.

Molba opštini

Predala je Božana Aleksić molbu u administrativnu službu grada Prijedora da joj pomognu u nabavci građevinskog materijala u visini od 4.000 maraka da izgradi štalu, pošto joj je dolazila gradska komisija da snimi stanje i potrebe. Da li će biti novca u budžet, a posebno da li će biti sluha kod gradske vlasti za skromne potrebe Božane Aleksić, može se samo nagađati.

Božana Aleksić, obradovana i razdragana zbog pomoći koju je dobila, rekla je da sve što dobije i dalje čuva za hranu za tele.


- Hvala ovoj dobroj ženi iz Australije koja mi je poslala novac da mi se nađe. Sada imamo nešto hrane za tele. Ostaviću ove pare i upotrebiću kada mi ustreba. Biće to najverovatnije hrana za naše ljubimče. Ono mi je sada najveća briga i najviše truda ulažem kako bih "malu kravu" othranila. Ne znam da li ću dobiti drugu kravu, iako ima obećanja, ali prvo moram imati štalu, a hoću li to uz pomoć dobrih ljudi uspeti da stvorim, videćemo - kaže Božana.


Božani Aleksić i njenoj deci stižu donacije i na kućnu adresu.
- Smilja iz Doboja, koja godinama živi u Nemačkoj, poslala je 100 evra i hvala joj. Ona me prvo zvala i obećala da će mi poslati novac i evo to je i ispunila. Zvala me i jedna zemljakinja iz Australije koja je obećala da će polovinom aprila poslati paket za moju decu i kako paket putuje tri meseca to će stići pred početka nove školske godine pa će imati nove ruksake, pribor i novu odeću za školu. Tako mi je rekla donatorka, Bog je čuvao - kaže Božana.


Božana se istovremeno zahvaljuje i svim drugim ljudima koji su joj pomogli, jer da nije bilo njih ostala bi ne samo bez krave već i bez teleta.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Zahvaljujući dobrim ljudima moja "mala krava" je ostala u životu i hranim je što bolje mogu. Srećom što više nema mraza pa manje brinem zbog neadekvatnih uslova u kojima je držim. Sad se, evo, borim da ozidam kakvu-takvu štalicu, tim pre što imam obećanje od Darka Šandare iz Topole da će mi pokloniti kravu umesto one, takođe njegovog poklona, koja je zimus uginula od gladi i hladnoće - nastavlja Božana.


Ova žena kaže i da je, dok je živela u Ljubiji, iako u teškim uslovima, uspevala da zaradi na nadnicu i da svoju decu hrani, ali od kako se preselila u Garevce, blizu grada, kada je pre više od dve godine dobila montažnu kuću od jedne međunarodne humanitarne organizacije, ne može ništa da zaradi i da su joj deca željna mesa.


- Vidite me kolika sam, naš narod kaže "volu bih rep iščupala", radila bih poljoprivredu, ali ovde nemam gde ni da radim, ni da zaradim - žali se Božana, koja sa decom živi od 180 maraka dečjeg dodatka i time ilustruje koliko joj je svaka pomoć zemljaka dobrodošla.

2024 © - Vesti online