Petak 05.04.2013.
20:46
B92

Završen sastanak vrha, nema izjava

Predsednik Srbije Atomislav Nikolić i premijer Srbije Ivica Dačić
 

Dok traju sastanci i odmeravanja, predstavnici stranaka obazrivo iznose svoje viđenje situacije, mediji spekulišu o ishodu, a sastala se i Vlada.

Dačić je informisao ministre o situaciji, ali za stolom nije bio prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, koji je odlučio da poslednje trenutke pred odluku provede u izolaciji, ali i u stalnom kontaktu sa Nikolićem i Dačićem.

Kako saznaje B92, predsednik i potpredsednik vlade satima su razgovarali u Predsedništvu o mogućim rešenjima i najnovijim događajima, a nakon telefonskih razgovora i sednice Vlade u Nemanjinoj, pridružio im se i premijer Dačić.

Iz državnog vrha se saznaje da su i dalje u toku intenzivne diplomatske aktivnosti i da će trajati sve do saopštavanja odluke, a poznato je i da državni vrh trenutno raspravlja o gotovo nepromenjenom predlogu iz Brisela.

Na drugoj strani, kosovski premijer Hašim Tači je poručio da "bez sporazuma pobednika neće biti".

O poziciji Srbije govorio je i poslanik EP Andreas Melcer, koji kaže da ga neuspeh dijaloga ne iznenađuje, jer EU "ignoriše interese Srbije".

A bez obzira na konačan ishod, Srbima na Kosovu je šef kancelarije za KiM Aleksandar Vulin poručio da će Srbija uvek insistirati na njihovoj bezbednosti.

2024 © - Vesti online