Petak 05.04.2013.
16:23
Srna

Bugarska: Specijalne molitve za spas nacije

Sve vere organizuju posebne molitve da bi se digao moral naroda
 

Odluka je donesena pošto se sedam osoba zapalilo protestujući zbog siromaštva i korupcije, od kojih je petoro podleglo povredama, a dvoje zadobilo teške opekotine.

Verski lideri različitih veroispovjesti dogovorili su se da održe specijalne molitve.

Verske vođe iz Pravoslavne crkve, Katoličke, Jermenske i Protestantske, zajedno sa muslimanskim i jevrejskim liderima, održaće danas, sutra i prekosutra specijalne molitve širom zemlje.

Plevnelijev je u govoru u obraćanju naciji rekao da je Bugarima potrebno više vere i nade u bolju budućnost. "Da bismo prevazišli teškoće svi moramo da naučimo lekcije i da više verujemo. Vera je sačuvala bugarsku naciju kroz vekove", rekao je on, dodajući da će vera pomoći i sada da narod više veruje u svoju snagu i budućnost.

Plevnelijev je apelovao na ljude da se mole Bogu da se prekine talas samoubistava i da se izađe iz krize uz strpljenje i dostojanstvo. U međuvremenu, u državnim bolnicama otvorena su besplatna psihološka savetovališta za građane. Osim slučajeva samospaljivanja skoro 200 ljudi počinilo je samoubistvo ove godine u Bugarskoj, objavio je list "Trud".

2024 © - Vesti online