Subota 06.04.2013.
08:00
B92

Duster limuzina je najduža mašina

Rumunski studenti dizajnirali Duster limuzinu
 

Automobil je delo grupe koju sačinjavaju 23 rumunska studenta, a nastao je u okviru programa EPA. Standardni Duster najpre je presečen na pola, u nivou B stubova, a zatim je produžen za dodatnih 1,5 m, tako da je automobil narastao na 5,83 m.

Duster limuzina zadržala je originalne alu felne, a vozilo je prefarbano u mat crnu boju i ukrašeno panelom od brušenog aluminijuma sa Dacia amblemom. U putničkom delu kabine nalaze se četiri odvojena sedišta, LCD ekran, tablet, i drugi sadržaji  karakteristični za ovu vrstu vozila, a Duster limuzinu pogoni standardni 1.6 litarski benzinac sa 105 ks.

Mana ove i svih sličnih ilmuzina je što zadnja vrata ostaju originalnih dimenzija i ne pružaju olakšani ulazak u prostor za putnike. Takođe, na fotografiji unutrašnjosti čini se da se sedišta nalaze preblizu tapacirungu kabine.

U svakom slučaju, čini se da su rumunski studenti sasvim solidno odradili svoj posao, a mi se ovom prilikom zahvaljujemo novosadskoj grupi Atheist Rap koja ostaje inspiracija za priče o ovoj i drugim prepravljenim limuzinama.

2024 © - Vesti online