Petak 05.04.2013.
11:31
Srna

Amerika nikada neće da oprosti Dodiku "Južni tok"

Amerikanci za Dodika kažu da je problemtičan, a ja stajem na stranu problematičnih tipova: Emir Kusturica, proslavljeni srpski reditelj
 

"Dakle, ko zaviri u Vikiliks, videće da predsednik Republike Srpske ima razloga za uznemirenost! Kada se tome doda 'Južni tok', nedavno potpisani ugovor o kraku gasa koji stiže iz Sibira u Republiku Srpsku, stvar sa Dodikom se komplikuje! Da li Amerikanci mogu da mu oproste 'Južni tok' i dolazak gasa iz dalekog Sibira? Opozicija u Republici Srpskoj kaže da to nema veze! Narod je na ivici egzistencije, vele oni, a lopovluk cveta!", naveo je Kusturica.

  

"Lopovluka nema samo na Kubi, ali tamo nema ni zarada, nema kapitalizma

Što se tiče opozicije i njihovih navoda da "lopovluk cveta" i da je "narod na ivici egzistencije", Kusturica u kolumni ističe da lopovluk, nažalost, cveta u celom svetu.

"Na Kubi nema lopovluka, ali nema ni zarada, tamo nema kapitalizma! Otkako postoji sveta i veka, tu su i secikese, i policija, razbojnici i popovi, zveckavi i šuškavi novac, sve simptomi društvene zajednice. Lopovi se gone redovno, samo kod nas to postaje politička kampanja. Sada ispade da smo mi izmislili i lopovluk.

Kusturica je u kolumni "O moleraju i politici" za list Pres istakao da su tajni dokumenti dugo "curili" iz belosvetskih ambasada i čoveku su raspoložive gotovo sve prostačke metode kojima gospodari sveta ovladavaju svima nama.

"Čitam Vikiliks o predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. On se u izveštajima Čarlsa Ingliša, bivšeg američkog ambasadora u BiH, spominje kao problem! Sve zbog njegove autentične politike. Autentično se u depešama piše problematično! A meni odmah srce zaigra kada se spominje nešto problematično! Stajem na stranu problematičnih tipova!", istakao je Kusturica.

Što se ivice egzistencije tiče, pitam se kada je to bilo da veliki deo našeg stanovništva nije tavorio na ivici egzistencije! I da li to uopšte može biti da mi nismo prikovani za ivicu. Čitavih dvadeset godina života, sa roditeljima, u Sarajevu, odrastao sam na ivici egzistencije. I to u Titovo vreme kada je ovaj stvarao velike viškove od prodaje oružja", podsetio je Kusturica.

2024 © - Vesti online