Petak 05.04.2013.
12:01
S. Sarajlija - Vesti - Foto: Vesti

Iduće nedelje terapija, makar i uz pozajmicu

I u Moskvu zajedno: Sestre Svetlana Stefanović i Marijana Sušić
 


Verovatno niko bolje od ove zdravstvene radnice nije znao da su zbog toga komplikacije neizbežne i niko nije bio manje iznenađen od nje kada su se pojavile. Otoci, slabost i niz drugih simptoma, sličnih onim od prošle zime kada je u Beogradu operisana i primila maksimalnu dozu citostatika, ponovo su je prikovali za krevet, a porodicu bacili u očaj. Jedino ova nekada uvažena zdravstvena radnica, sada teška bolesnica, nije paničila.

Kontakt telefon

Kako je ostalo manje od nedelju dana za okončanje ove akcije i kako bismo olakšali donatorima da pošalju svoje priloge, objavljujemo broj telefona Marijane Sušić, od koje možete dobiti i dodatne informacije: +381 60 403 69 44.

Ne znamo da li zato što je verovala da sve dok se leči od tako teškog malignog oboljenja mora biti spremna na poboljšanja i pogoršanja ili što nije želela svojim strahom i željom da što pre krene na put koji će joj olakšati muke i spasti život, još više uznemiri porodicu.


Ne znamo ni da li je sestra Caca u tim teškom danima i noćima mislila i na čitaoce "Vesti", posumnjala da su je prepustili brizi familije i sugrađana. Znamo, međutim, da, ukoliko su je i takve misli morile, ubuduće više neće. Posredstvom naše Redakcije stiglo je za ovu po dobru čuvenu sestru iz Medicinskog centra Studenica, brižnu majku i suprugu, 50 evra od Miloša Pilipovića iz Hamburga i 150 australijskih dolara iz Melburna. O donatorki znamo jedino da se zove Dragica.


I ovog puta kontaktirali smo Marijanu Sušić, čija briga i nega bolesne sestre izaziva poštovanje, ali i angažovanost na obezbeđivanju sredstava i nalaženje vremena da joj na tim dugim putovanjima punim neizvesnosti bude pratnja, oslonac kad pod pritiskom bola i nemoći počne da posrće.


- Poslednjih dvadesetak dana bila sam okupirana negom Cace i pokušaju da je izvučem iz krize kako bi uopšte bila u stanju da putuje i primi terapiju. Iako je lečenje u uzročno-posledičnoj vezi sa novcem, njega sam nekako zanemarila, možda i zato što sam donela odluku, a ostatak porodice prihvatio, da iduće nedelje otputujemo u Moskvu, makar nedostajući novac i pozajmili. Hvala Milošu Pilipoviću iz Hamburga, s kojim sam se čula telefonom, na održanom obećanju. I Dragici iz Melburna se zahvaljujem jer se i ona potrudila da pozajmica bude manja - rekla nam je Marijana Sušić.


O vraćanju duga razmišljaće kada se vrate iz Moskve i Caca postane pokretljivija i snažnija, kad joj se govor poboljša, kada se pokažu svi očekivani efekti šeste terapije, bez obzira na mesec dana zakašnjenja.
 

Nedostaje 1.300 evra

U dosadašnjem toku akcije za Svetlanu - Cacu Stefanović prikupljeno je oko 3.200 evra, računajući sve donacije iz dijaspore i njenog zavičaja u ovoj valuti, što znači da nedostaje oko 1.300 evra. Vremena za čekanje Caca više nema, a ni zemljaci koji su planirali da joj pomognu, jer pitanje je gde i od koga pozajmiti pozamašnu sumu u gradu gde nezaposlenost i besparica caruju. Zato je svaki evro, svaki dolar ili franak sada ogroman. Što je manja suma koja se traži na zajam, veće su mogućnosti da bude dobijena.

 

 

 

2024 © - Vesti online