Petak 05.04.2013.
00:11
Beta

Đurić: Pretnje izazivaju kontraefekat kod nas Srba

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić
 

"Predsednicima opština sa severa Kosova poslali smo nedvosmislenu poruku jedinstva da je Srbija na Kosovu da tu ostane. Naš narod i naše institucije najviše su jedinstveni baš kada su izloženi najvećim pritiscima pa čak i pretnjama. Pretnje i pritisci kod nas
uvek mogu da izazovu samo kontraefekat i u tom smislu postoji puno jedinstvo", rekao je Durić televiziji Most iz Zvečana.

Đurić je ponovio da Srbija želi rešenje dijalogom koji podrazumeva da je i druga strana spremna na ustupke. Savetnik predsednika Srbije i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju razgovarali su danau Kosovskoj Mitrovici sa čelnicima četiri opštine sa severa Kosova.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je posle sastanka da je stav predsednika opština Kosovska mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok iznet na jučerašnjoj zajedničkoj skupštini četiri lokalna parlamenta.

"Ohrabreni smo principijelnim, odlučnim i jedinstvenim stavom državnog rukovodstva da ne podlegne pritiscima, ucenama i pretnjama i drago nam je da naša država pod neviđenim pritiscima nije poklekla", rekao je Ristić.

Ristić je istakao da je potpuno siguran i ohrabren da i država Srbija ni u budućnosti neće podleći ucenama.

Vulin je rekao da je obaveza pregovarača da o svemu obaveste one na koje se pregovori odnose.

"Izneli smo razloge zbog čega nismo mogli da prihvatimo ništa što nam je u Briselu ponuđeno, zašto nije došlo do dogovora i vrlo jasno je stavljeno do znanja da u rukovodstvu Srbije ne postoji niko ko bi potpisao beli papir kao što ne postoji niko ko potcenjuje razloge zbog kojih se pregovori vode", rekao je Vulin.

2024 © - Vesti online