Četvrtak 18.02.2010.
07:33
Vestionline

Kuvar suspendovan zbog mačijeg gulaša

Kuvar preporučio umesto, recimo goveđeg, gulaš od mačke
 

Italijanski javni televizijski servis RAI na neodređeno vreme je suspendovao Bepea Bigacija, jer je u sred dana, na zaprepašćenje voditeljke programa, konstatovao da je pomenuto jelo, inače omiljeno u njegovoj rodnoj Toskani, ukusnije i bolje sa mačetinom nego kada je spremljeno sa pilećim, zečjim ili golubijim mesom.

Pre nego što su gnevni gledaoci i aktivisti pokreta za zaštitu životinja žalbama i prigovorima prosto zagušili telefonsku centralu u televiziji, Bigaci je, kako navode mediji, zainteresovanima preporučio da bi mačije meso, pre kuvanja, trebalo da bude potopljeno tri dana u izvorskoj vodi.

Producenti su tokom, na brzinu ubačene pauze za reklame, nagovarali kritičara da se izvini gledaocima, ali je on to navodno odbio.

I dok društva za zaštitu životinja pa čak i zamenica ministra zdravlja traže da se pokrene krivična istraga zbog, kako tvrde, pozivanja na zlostavljanje životinja, prozvani Bepe tvrdi da nije mislio ozbiljno, i da je njegova preporuka za gulaš od mačke jednostavno pogrešno protumačena šala.

2024 © - Vesti online