Četvrtak 04.04.2013.
12:01
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Najviše brige za decu i starce

Dobrotvorka: Dosta Miki Bauer

- Ja želim da pomognem uvek, a činim to kada god mogu i kome god mogu, pa tako i ovoj devojčici. Izgubila je roditelja u najosetljivijim godinama, kada joj puno toga treba, a ona teško može imati i ono osnovno - kaže Dosta Miki Bauer.


Sažalila se ona i na Stevu Podunavca iz izbegličkog naselja Stari voćnjak kod Prijedora, pa želi da mu pomogne da sakupi novac i iskopa sebi bunar, da ne bi nosio vodu iz komšiluka.


- Pokušaću sa mojim prijateljima da sakupim za Stevu Podunavca nešto novca da može da uvede vodu u kupatilo i kontejner u kome živi sam. Koliko god da sakupim za ovog skromnog čoveka, sigurna sam, biće velika pomoć - kaže Dosta, koja mu već godinama pomaže, naročito od kada je ostao bez supruge i ćerke.


Pošto gradski Vodovod u Prijedoru neće uskoro raditi vodovodnu mrežu za naselje Stari voćnjak, Stevo kaže da bi u maju ili junu probao sam da iskopa bunar. Zna da to košta i da on ne može sam isfinansirati radove.

Čeka pomoć za bunar: Stevo Podunavac
 


- Hvala zemljakinji iz Nemačke što pazi svoj narod i pomaže mu. Meni je u više navrata slala pomoć. I letos me i obišla kad je dolazila u svoju Omarsku. Kada bi i drugi dobri ljudi dali i najmanju sumu skupilo bi se za bunar, a koliko bi mi to olakšalo starost ne treba ni da vam pričam. Dosta mi je dala nadu da ću uspeti i zato sam siguran da hoću - kaže Stevo, zahvalan našoj čitateljki na materijalnoj pomoći i moralnoj podršci.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online