Sreda 03.04.2013.
23:44
Vestionline, FoNet

Rukometaši Srbije ispustili pobedu u Gracu

Momir Ilić postigao 12 golova

Bio je to prvi poraz naše selekcije u ovim kvalifikacijama posle dve pobede na startu, a usledio je posle neshvatljivo loše igre u drugom delu drugog poluvremena.

U 36. minutu reprezentacija Srbije imala je sigurno vođstvo od 21:17, ali su tada izabranici Veselina Vukovića potpuno stali. Punih deset minuta nisu postigli pogodak i Austrijanci su uspeli da preokrenu rezultat.

Utakmica je odigrana u Gracu pred oko 3.500 ljudi, a najefikasniji u srpskom timu bio je kapiten Momir Ilić sa 12 golova, Momir Rnić postigao je šest, dok su Marko Vujin i Alem Toskić postigli po tri pogotka. Najzaslužniji za pobedu domaćina bili su Viktor Silađi i Robert Veber sa po osam golova.

"Mnogi igrači više nisu imali snage, oni su to iskoristili. Nadamo se boljoj igri u Srbiji. Daćemo sve od sebe i obećavam revanš", rekao je Momir Ilić posle meča.

Najbolji rukometaši Srbije sada će imati tri dana da se pripreme za revanš koji će biti odigran u Zrenjaninu u nedelju od 18 sati. U tom duelu naš tim će morati da pobedi bar sa četiri gola razlike da bi na kraju bio bolji od Austrijanaca u eventualnoj deobi mesta u kvalifikacionoj grupi za odlazak na EP u Danskoj 2014.

2024 © - Vesti online