Četvrtak 18.02.2010.
02:52
Vestionline, Večernje novosti

Vidić: Demantujem skoro sve!

"Ponoviću po stoti put: imam ugovor sa Mančesterom do leta 2012. godine i želim da ostanem na 'Old Trafordu' do poslednjeg dana. To je jedina istina. Sve ostalo su priče bez pokrića", rekao je Vidić za "Večernje novosti" i dodao da se su poslednje vreme mnogi mediji uglavnom bavili izmišljotinama.

"Sve su to spekulacije na koje nisam mogao da utičem. Zaista ne znam zašto se ljudi bave tračevima i izmišljanjima, a ja im zaista nisam dao povoda. Naprotiv, mislim da tri-četiri meseca nisam dao nijedan intervju za ostrvske medije, a ne pamtim ni kada sam pričao za naše. Nisam od onih koji misle da treba da pričaju svaki dan, a ponajmanje da demantujem sve što se piše, jer bih u tom slučaju morao da se oglašavam maltene svaki dan. Ono što je interesantno, često sam čitao različite verzije iste priče", kaže srpski reprezentativac.

Vidić kaže da se oporavio i da očekuje da će posle pauze koja traje od Nove godine, nastupiti za prvi tim u subotu protiv Evertona.

"Pauzirao sam oko pet nedelja, a počeo sam da treniram sa prvom ekipom pre pet dana. Verujem da ću u subotu protiv Evertona u Liverpulu biti u kombinaciji, ali ne znam da li ću biti među 11 ili ću krenuti sa klupe. Odluku će doneti Ferguson u zavisnosti od toga da li smatra da sam spreman za 90 žestokih minuta. Imao sam prvo problem sa mišićem lista, a onda sam pre desetak dana počeo da treniram. Radio sam u jakom tempu i onda sam osetio bol u loži, tako da sam praktično morao da saniram dve povrede", rekao je Vidić.

Pored povrede, omiljena tema britanskih medija je bilo nagađanje o svađi sa Aleksom Fergusonom, kao i njegova navodna medijska inicijativa protiv Vidića.

"Zaista da čovek ne poveruje. Ko god me bar malo poznaje, zna da je moj odnos sa svakim trenerom čisto profesionalan. Takav je i sa Fergusonom. Nema zabune, samo veliko poštovanje. Uverevam vas, obostrano. Nikada, ama baš nikada, nisam imao konflikt sa ser Aleksom", kaže štoper Junajteda.

Konačno o interesovanju najvećih klubova prvenstveno iz Madrida i Milana.

"Ne, ne i ne. U Mančesteru sam napravio karijeru i to maksimalno poštujem. Niti je bilo ko sa mnom kontaktirao, niti sam ja o tome reč progovorio", izjavio je Vidić za "Novosti".

Sa Rijom na "Milton Kejnsu"
Jedna od "tajnih" informacija u britanskim medijima koja se pokazala kao tačna je zajednički odlazak sa Rijom Ferdinandom na specijalističku kliniku u Milton Kejnsu.

"Pa, zar nije normalno kada si povređen da ideš u neku bolnicu? Na sve preglede sam išao u konsultaciji sa doktorom Mančester junajteda. Klinika u Milton Kejnsu je jedna od nekoliko u koju odlaze igrači našeg kluba, zavisno od vrste povrede. Bio sam samo jednom na pregledu u toj klinici, a u drugu sam odlazio na snimanja. Dakle, nema misterije, kada si povređen tu nema tajni", kaže Vidić.

2024 © - Vesti online