Sreda 03.04.2013.
14:23
RTS

Zakopao blago da bi odvukao ljude od TV-a

Forest Fen napisao je knjigu u kojoj se nalazi devet tragova za pronalaženje blaga. Ali prvo je potrebno da pažljivo čitate.
 

Američki multimilioner Forest Fen, stavio je svoje blago vredno nekoliko miliona dolara u kovčeg i zakopao. Nije precizirao gde, ali je o tome obavestio medije i napisao pesmu. Blago je prema rečima pesme zakopao pre tri godine i to negde u blizini Santa Fea, u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko.

Fen ima rak bubrega, pa je zbog toga odlučio "da otvori" lov na blago koje ostavlja u nasleđe. Kovčeg, u kome su zlatni novčići, dijamanti i smaragdi, zakopao je jer se nadao da će tako svoje sugrađane ohrabriti da istraže svet oko sebe i da se "odlepe od televizora".

"Izvedite dete napolje, odvedite ga na pecanje, udaljite ga od kompjutera", poručio je 82-godišnji Fen roditeljima. Dobio je skoro 7.500 poruka, u kojima mu neki zahvaljuju, a drugi ga pitaju za uputstva kako bi pronašli blago.

Inače, tokom većeg dela života, Forest je i sam bio tragač za blagom. U Santa Feu je sedamdesetih godina otvorio galeriju. "Veliki deo mene nalazi se u tom kovčegu sa blagom. Osećao sam kako to nešto izlazi iz mene, dok sam ga zatvarao", rekao je Fen.

Na Fejsbuku je pokrenuta stranica o traženju Fenovog blaga.

2024 © - Vesti online