Utorak 02.04.2013.
14:18
Beta

Radisavljević: Policija se šali za 1.april

Apri-li-li-li policijo, odgovara Radisavljević
 

"To doživljavam kao prvoaprilsku šalu. Juče su me zvali da mi to kažu i pošto je juče bio 1. april, ja to zaista tako doživljavam. To je tako i nikako drugačije", rekao je Radisavljević.

List Informer objavio je danas da su direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović tražili smenjivanje Radisavljevića, a da je neposredan povod bio odlaganje saslušanja bivšeg predsednika Trgovinskog suda Gorana Kljajevića, osumnjičenog za zloupotrebe u prodaji železare Sartid.

Informer nije naveo od koga su Veljović i Milović tražili smenjivanje Radisavljevića. List je citirao neimenovanog visokog funkcionera MUP-a Srbije, koji je rekao da je tužilaštvo tražilo od policije da Kljajevića pokriva tri dana pre saslušanja zbog informacija da bi mogao da pokuša da pobegne, ali da je Radisavljević u subotu pustio Kljajevića da "odšeta uz neko bezvezno administrativno objašnjenje".

Funkcioner MUP je naveo i da se Radisavljević i u drugim slučajevima čudno ponašao. "Bilo bi zanimljivo videti šta je sa procesom protiv Olivera Dulića. Zašto se mesecima čeka na prevod jednog dokumenta sa slovenačkog jezika? Ili, da vidimo šta je sa istragom pljačke u Razvojnoj banci Vojvodine, pa i u Agrobanci kada je u pitanju umešanost ljudi iz vrha bivše Vlade", rekao je taj sagovornik Informera.

2024 © - Vesti online