Utorak 02.04.2013.
08:00
S. Đurić - Vesti

Tamara Paunović: Lepota na usta ulazi

Pleni otmenošću i prirodnom i zdravom lepotom. Ova 37-godišnja Beograđanka, čiji su zaštitni znak nebeskoplave oči, krasila je stranice brojnih modnih časopisa, ali i spotove Zdravka Čolića.

Mladolika zbog genetike: Tamara Paunović

Tamara deluje uvek negovano i prirodno. Nije preterano opterećena negom lica, a za njen mladolik izgled zaslužna je genetika.


- Relativno rano ustajem, oko osam sati ujutro. Dan obavezno počinjem treningom, a posle vežbi idem na posao. Vežbe mi mnogo pomažu da ceo dan budem u dobroj formi i dobro se osećam. Volim da pešačim, pa mi i to dođe kao rekreacija. Moj jutarnji ritual se ne razlikuje mnogo od ostalih devojaka, bez obzira što se bavim ovim poslom. Negujem se kao i svaka druga žena. Na telo nanosim losion i mleko, zavisi kako kad. Redovno odlazim na masaže i one me opuštaju i mogu to da preporučim svima, jer je blagotvorno za ceo organizam. Kozmetičara posećujem bar jednom u dve, tri nedelje. Moja kozmetičarka mi tada uradi hidrataciju lica, koja je veoma bitna za kožu. Na lice nanosim kreme sa vitaminom C i obavezno ga prskam termalnom vodom.

Privatno se retko šminkam, obično samo uveče kada negde izlazim. Stavljam minimalnu šminku, jer volim da izgledam prirodno. S obzirom na to da sam na revijama pod teškom šminkom, svaki slobodan trenutak koristim da mi je lice čisto. Čim završim reviju ili neko snimanje, dobro očistim kožu lica i dekoltea i stavim kremu - kaže Tamara Paunović.

Treningom protiv stresa


Tamara kaže da je čoveku najbitnije da ne bude pod stresom.


- Najvažnije je osloboditi se stresa. Znam da je to danas teško u ovom vremenu u kome živimo, ali stres je okidač svih bolesti i najveći krivac za prevremeno starenje i najveći je čovekov neprijatelj. Ja se protiv stresa borim treninzima, jogom i to preporučujem svima. Fizička aktivnost je važna u borbi protiv starenja. Treninzi jačaju i psihu, na taj način izbacim svu negativnu energiju i posle toga mnogo bolje funkcionišem.

 


Atraktivna manekenka nije pristalica dijeta.


- Nemam problema sa metabolizmom, tako da mogu da jedem mnogo, a da se to na meni ne primeti. Mnogo vežbam tako da to što pojedem potrošim. Zdrava ishrana je veoma bitna, pre svega, zbog zdravlja, a veliki značaj ima i na kožu. Trebalo bi svi da pazimo šta od namirnica unosimo u organizam. Vodim računa da se zdravo hranim i primećujem da se bolje osećam. Ono što je takođe bitno je da se plodovi pravilne ishrane odmah vide i na licu, ten mi je blistaviji. Svima preporučujem da jedu što više voća i povrća, kao i da izbace šećer, brašno i so.

Primetila sam da kad se nekad uveče kasno najedem, sutra ujutro se osećam umorno i tromo. Organizmu je neophodna tečnost, ali kada je reč o tome, nisam mnogo disciplinovana. Na silu pijem vodu, jer nikad nisam žedna. Lekari savetuju da se dnevno popije po dva litra vode, ali ja nisam od tih. Imam je uvek pored sebe, ali malo pijem.

2019 © - Vesti online