Ponedeljak 01.04.2013.
17:29
Vestionline, Beta

LŠ: PSŽ dočekuje Barselonu u Parizu

Ne boje se Barse - fudbaleri PSŽ

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Barselone sutra od 20.45 časova u Parizu na stadionu "Park prinčeva" igraju prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona.

"Barselona ima mnogo odličnih igrača i igraju najbolji fudbal na svetu. Međutim, svaka ekipa ima nedostatke. Ne postoji savršeni tim", rekao je Lukas.

"Ne sumnjam da će nam trener Karlo Anćeloti pružiti sve informacije kako bismo stekli prednost", dodao je Brazilac.

PSŽ će drugi put igrati u četvrtfinalu Lige šampiona, a neporažen je na svom terenu u evropskim takmičenjima u poslednjih šest godina.

Fudbaleri PSŽ-a Zlatan Ibrahimović, Tijago Mota i Maksvel igrali su tokom karijera za Barselonu i biće najveća opasnost po njen gol.

Igrač PSŽ-a Havijer Pastore rekao je da je oduševljen jer će igrati protiv saigrača iz argentinske reprezentacije Lionela Mesija.

"On je najbolji fudbaler sveta i to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Za nas Argentince on je uzor. Drago mi je što ću igrati protiv njega i verujem da ću s mnogo emocija dočekati taj trenutak", rekao je Pastore.

Mesi je ove sezone na 29 prvenstvenih utakmica postigao 43 gola, dok je u Ligi šampiona sedam puta pogodio mrežu, a ukupno 56 u svim takmičenjima.

"Moramo da ostanemo koncentrisani svih 90 minuta i da budemo mirni kada su oni u posedu lopte. Barselona je ekipa koja iskoristi najmanju grešku protivnika i tada postiže gol. Posle toga je teško vratiti se", dodao je Pastore.

Zlatan Ibrahimović je pre tri sezone sezone igrao u Barseloni.

"Kako ih pobediti? Dobro pitanje. Moramo da se koncentrišemo na našu igru, a trener će izabrati pravu taktiku za utakmicu protiv, bez sumnje, najbolje ekipe na svetu", rekao je Ibrahimović, koji je ove sezone postigao 29 golova.

Ibrahimović je zbog suspenzije trebalo da propusti prvu utakmicu protiv Barselone, ali mu je Evropska fudbalska unija (UEFA) umanjila kaznu na jednu utakmicu.

"Srećan sam što ću moći da igram. To je pravedna odluka. Mislim da nisam zaslužio suspenziju od dve utakmice", rekao je on.

Fudbaler PSŽ-a Dejvid Bekam, koji je nastupajući za Real Madrid i Mančester Junajted odigrao brojne utakmice protiv Barselone rekao je da katalonsku ekipu krasi timski duh.

"Kada je u prvoj utakmici osmine finala Barselona izgubila od Milana sa 0:2 svi su govorili da je njihova era završena. Ali, svi koji ih barem malo poznaju, znaju da to nije slučaj. Oni nisu samo pojedinačni talenti, već su prava timska ekipa i to već godinama. Zbog toga su toliko uspešni", rekao je Bekam.

Barselonu će s klupe predvoditi trener Tito Vilanova, koji se vratio iz Njujorka, gde je proveo 10 nedelja na terapijama posle odstranjivanja tumora pljuvačnih žlezda.

Najbolji igrač Barselone Lionel Mesi rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali i da je srećan što će u timu biti Erik Aidal, prvi put nakon transplantacije jetre prošle godine kao i trener Vilanova.

"Svi smo okrenuti tom meču. Biće teško, ali imam dobar osećaj. Svi smo srećni što je Erik ponovo sa nama. Tito Vilanova je veoma motivisan i važno je što se vratio u ekipu pred rasplet sezone", rekao je Mesi.

U ekipi Barselone neće biti zbog povrede Karlesa Pujola, ali će igrati Ćavi Ernandes i Đordi Alba, koji su se oporavili od povreda.

2024 © - Vesti online