Ponedeljak 01.04.2013.
12:55
Srna

Berezovski molio Putina da ga pusti u Rusiju

Smrt pod sumnjivim okolnostima: Boris Berezovski
 

Katerina Sabirova je javno potvrdila postojanje pisma Vladimiru Putinu.

"Videla sam tekst tog pisma. On mi ga je pročitao. Berezovski se izvinio i tražio mogućnost da se vrati. To je bio presedan" - citira "Njujork tajms" Sabirovu.

Krajem 2012. godine Sabirova je shvatila da je Berezovski već poslao pismo u Kremlj i da čeka odgovor. Sabirova je rekla da se u posjednje vreme Berezovski jako promenio. Mnogo je pušio, nije izlazio iz kuće, govorio je da ni sa kim neće da se vidi i da ne zna šta da radi dalje. Sabirova ne veruje da se biznismen ubio.

Poslednji podaci ukazuju da je Berezovski na jesen prošle godine naredio prodaju aktiva nekoliko of-šor fondova koje je kontrolisao, zbog čega je očekivao priliv sredstava u visini od oko 200 miliona funti. O ovome piše "Sandej tajms", pozivajući se na materijale iz istrage.

Prema mišljenju nekoliko prijatelja Berezovskog, informacija o očekivanom prilivu velike sume daje veću težinu verziji ubistva s predumišljajem biznismena i eliminiše pretpostavku o samoubistvu. Britanski patolozi će još najmanje šest nedelja utvrđivati uzrok smrti Borisa Berezovskog, tako da biznismen ne može biti sahranjen pre početka maja. Sada se čeka na rezultate dodatnih ekspertiza – toksikološke i histološke, za šta će trebati nekoliko nedelja.

Odbeglog ruskog biznismena pronašli su mrtvog u njegovoj kući nedaleko od Londona 23. marta.

2024 © - Vesti online