Nedelja 31.03.2013.
11:49
Beta

Ljajić: Dve godine dalje od Evrope ako ne bude dogovora

Rasim Ljajić: Biće stopirane evropske integracije...
 

- To zanči da ne godinu dana, već najmanje dve godine imamo stopirane evropske integracije, pre svega zato što imate izbore u Nemačkoj, konstituiše se njihov parlament, menja se personalni sastav evropske Komisije i neće oni da se bave nama u trenutku kada se konstituišu - rekao je Ljajić za televiziju "Pink".


Ljajić je naveo da ne zna da li je nedobijanje datuma razlog za pad Vlade, ali je istakao da Vladi Srbije treba pozitivan šok.


- Vladi je bio potreban pozitivan šok, posle borbe protiv korupcije kada su ljudi proceli da vraćaju poverenje u institucije, veliki uspeh bio bi dobijanje datuma i tada bi moglo da se počne sa sprovođenjem reformi i rešavanjem socijalnih i ekonomskih problema. Ukoliko se to ne dogodi idemo u minus fazu - rekao je Ljajić.


Prema njegovim rečima, ta minus faza znači da će biti izbora ili rekonstrukcije.


Ukoliko Beograd ne prihvati ponudu koju dobije na osmoj rundi u Briselu, Ljajić je rekao da ne očekuje da će položaj Srba na Kosovu biti ugrožen i da će oni biti proterani, ali je naglasio da vlada razmišlja o mogućim posledicama.


On je naveo da je muđunarodna zajednica garant njihovih prava, ali je izrazio sumnju i podsetio da njihovi predstavnici u prošlosti nisu uspevali da ispune svoje obaveze.

2024 © - Vesti online