Subota 30.03.2013.
14:38
J. A. - Vesti

Knez Pavle okupio Karađorđeviće

Jelisaveta sa vladikom  Andrejom i ostalim gostima
 

Film o prenosu posmrtnih ostataka kneza Pavla, kneginje Olge i Kneževića Nikole i sahrani na njihovom konačnom počivalištu na Oplencu u oktobru 2012. privukao je mnogobrojnu publiku. U prvim redovima sedeli su prestolonaslednik Aleksandar, princeza Katarina, prinčevi Petar i Filip.

Portret kneza Pavla: Jelisaveta sa slikarom Draganom Stojkovim

Princeza Jelisaveta se srdačno pozdravila sa njima, iako se priča da godinama nisu u dobrim odnosima, a najviše je sa svojim bratancima, prinčevima Petrom i Filipom razgovarala, ali na engleskom jer prinčevi još nisu naučili srpski jezik.

Bilo je lepo videti ih zajedno. Iako je bila najavljena princezina ćerka Katarina Oksenberg, ipak nije stigla da dođe jer, kako kažu, ima dosta obaveza u Americi.


Jelisaveta sa princom Aleksandrom
 

Premijeri filma prisustvovali su vladika Andrej izaslanik Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, profesor Oliver Antić, specijalni savetnik Predsednika Srbije Tomislava Nikolića, veliki rabin Jevrejske zajednice u Srbiji Isak Asijel, kao i predstavnici Vojske Republike Srbije, diplomatskog kora i drugi uvaženi gosti.

2024 © - Vesti online