Subota 30.03.2013.
02:59
Informer, Telegraf

"Jutjub" ukinuo Natašu Bekvalac

Na meti zbog piraterije: "Jutjub" ukinuo Nataši Bekvalac pesmu "Sluškinja"
 

Naime, pošto je popularnoj pevačici Lejdi Gaga oduzeto 156 miliona “lajkova” na Jutjubu zbog lažiranja pregleda, i Natašin spot je skinut, u okviru obračuna sa hakeriskim “prenapucavanjem pregleda videa pojedinih izvođača”, navodi beogradski list Informer.

"Spot je privremeno uklonjen"

Iz PR službe Nataše Bekvalac kažu da je spot privremeno uklonjen:

“Siti rekords” je odlučio da otvori svojim pevačima zvaničan kanal na Jutjubu, pa tako i Nataši. Nema zavere, spot je nakratko uklonjen da bi tamo bio postavljen već ovih dana", kaže PR pevačice za Informer.

Do sada je sa Jutjuba uklonjeno više od dve milijarde pregleda, a kampanja je proširena i na Srbiju, te su Bekvalčeva, Jelena Karleuša i Rada Manojlović ostale bez spotova sa milionskim pregledima. Povodom zavođenja reda na internetu oglasio se i Bane Stojanović, direktor najveće izdavačke kuće u Srbiji “Siti rekords” (izdavač Nataše Bekvalac) i predsednik UO Unije diskografa Srbije:

"Vreme je da se napokon zavede red na internetu u vezi s muzičkom industrijom – kaže Stojanović, i dodaje - Unija diskografa Srbije, koja je skoro osnovana i u kojoj su sve diskografske kuće iz Srbije, u saradnji sa IFPI međunarodnom konferencijom diskografa, Guglom, koji je vlasnik Jutjuba, kao i sa MUP-om, tužilaštvom i njihovim odsecima za visokotehnološki kriminal, uskoro kreće u odlučnu bitku sa piratima koji su na internetu do sada postavljali šta su hteli, bez ikakvog posedovanja prava", kaže Stojanović za Telegraf, i dodaje da se nada da će tome uskoro doći kraj.

"Kao što se već u Evropi i Americi zavodi red za postavljanje muzičkih sadržaja, nadam se da će to brzo da se ostvari i kod nas, jer je to jedan od bitnih elemenata da naša muzička industrija opstane u budućnosti, navodi prvi čovek UDS-a".

2024 © - Vesti online