Petak 29.03.2013.
21:11
Telegraf.rs

Vojvodina nadigrala Partizan posle prekida zbog navijača

Incident prekinuo derbi u Novom Sadu

Rukometaši Vojvodine pobedili su velikog rivala Partizan sa 30:28 u derbi meču 21. kola prvenstva Srbije, u borbi za lidersku poziciju na tabeli šampionata.

"Lale" su tako preuzele prvo mesto od Partizana, iako obe ekipe imaju identičan broj bodova 38, ali ako u preostalih pet kola ostane ova situacija Vojvodina će biti šampion, jer je dala više golova u međusobnom duelu, pošto je Partizan u prvom meču slavio sa 24:23.

Timovi su odigrali odličan meč prepun neizvesnosti do samog kraja, ali je ružnu sliku na duel bacio prekid koji su izazvali navijači u 49. minutu. Tačnije, jedan navijač ne zna se čijeg tima, uleteo je na teren i izazvao prekid baš posle gola Vojvodine koja je povela sa 25:24 u ovom važnom meču.

Policija je uletela na tribine i usledio je i obračun i prava tuča interventne jedinice sa grupom navijača Vojvodine.Sa tribina je celu situaciju rezignirao posmatrao selektor Veselin Vuković, a kamere su snimile i jedno uplakano dete.

Policija je pokušala da izbaci navijače napolje i prekid je trajao nekoliko minuta dok su igrači stajali sa strane i zagrevali se za nastavak utakmice.

Epilog je bio da tribine nisu ispražnjene, meč je nastavljen posle desetak minuta, a Vojvodina je uspela da prednost poveća na tri gola u preostalih desetak minuta.

Junak meča bio je golman “Lala” Stanko Abadžić koji je skinuo nekoliko čistih zicera i jedan sedmerac u ključnim momentima i sačuvao prednost svoje ekipe.

2024 © - Vesti online