Petak 29.03.2013.
19:28
Srna

Vulin: Dogovor ne zavisi samo od Srbije

"Očekujem da se argumenti zvaničnog Beograda pažljivo saslušaju, pažljivije nego do sad i na osnovu toga da se donese zaključak", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ukoliko se budu slušali argumenti Srbije dogovor će biti postignut. On je naveo da pregovarački tim Beograda u Brisel ide sa jasnim argumentima, kao i uvek do sada, sa jasnim idejama i planovima i da se ispod Rezolucije Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji ne može ići.

Ahtisarijev plan nije dobro rešenje: Aleksandar Vulin

"Da smo hteli da prihvatimo Ahtisarijev plan, mi bi već to uradili. Ahtisarijev plan nije dobro rešenje, da je taj plan dobar ovde bi Srbi živeli bolje", kaže Vulin.

On tvrdi da neće biti gašenja srpskih opština. Vulin je naveo da zajednica srpskih opština nije način da se nešto ugasi, već da se nešto drugačije i bolje organizuje i učini prihvatljivim za sve. Vulin je rekao da je došao u Kosovsku Kamenicu u Ranilug da bi rešavao svakodnevne problem, a jedan od njih je problem prevoza srpskih đaka.

"Založiću se kod Ministarstva prosvete koje ima veliko razumevanje za sve što se događa na Kosovu i Metohiji da ne smanjuje broj odeljenja i ne provodi racionalizaciju na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Vulin.

Vulin se sastao i u Prilužju sa tamošnjim predstavnicima srpske opštine Vučitrn, a ujutru će u Kosovskoj Mitrovici imati više sastanaka sa predstavnicima srpskih opština i privrednicima.

Najavljeno je da će Vulin sutra prisustvovati obeležavanju godišnjice smrti ruskog konzula Grigorija Ščerbina i tribini na kojoj će uz njega govoriti i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Vasiljevič Čepurin.

2024 © - Vesti online