Petak 29.03.2013.
14:42 >> 17:32h
Media1

Poslanik SPS-a traži porez za neženje i usedelice

Rešenje problema s natalitetom - porez na neženje i usedelice, ali i bračne parove bez dece: Kasalović
 

- U cilju rešavanja problema s prirodnim priraštajem, predložio sam porez na neženje i neudate i na brakove bez dece. Novac bi išao u Fond za obnavljanje stanovništva "Dečji dinar". Takvo rešenje može da se unese kroz izmene i dopune postojećih zakona - objašnjava za Kurir Kasalović svoju "genijalnu" ideju.

Ovakvo rešenje, kojim bi bili obuhvaćeni muškarci i žene bez burme, ali i bračni parovi koji možda iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da imaju decu, Kasalović ne vidi kao bezobrazno etiketiranje, već kao vid solidarnosti (?!).

- To nije vid kazne, nego solidarnosti u društvu. Nije važan samo ekonomski momenat već i promovisanje vrednosnog sistema u obnavljanju nacije. To je moj lični stav i molim Vladu da razmisli o tome - rekao je on.

Međutim, to nije sve! Kasalović predlaže i "zoniranje" Srbije.

Prosečan muškarac u Srbiji postaje otac u 33. godini, dok žene svoje prvo dete rađaju sa 27 i po godina. Svaka treća porodica u Srbiji je bez dece, a prema istraživanju o stanju sela u Srbiji, koje je napravio SANU, čak 260.000 muškaraca starosti do 50 godina je neoženjeno. Bez burme na ruci do šeste decenije je i oko 100.000 žena.

- Tamo gde je visok prirodni priraštaj, kao, recimo, u opštini Savski venac u Beogradu, ne bi bilo potrebe da se uzima porez, ali trebalo bi da se naplaćuje u opštinama poput Crne Trave i mog rodnog Žitišta, gde je negativan prirodni priraštaj - priča ovaj socijalista, koji je, eto, prevideo da bi takvo zoniranje pogodilo najsiromašnije opštine Srbije, odakle bi svi "označeni" pod pretnjom harača verovatno pobegli u opštine poput Savskog venca, koja, inače, spada u najbogatije u Srbiji.

Onako, reda radi rečeno, Kasalović ne bi bio na udaru - oženjen je i ima tri sina.

2024 © - Vesti online