Petak 29.03.2013.
11:25
Beta

Beograđanin švercovao gel za potenciju

Foto: Ilustracija

"Putnik iz Beograda, državljanin Srbije, doputovao je iz Tajlanda, letom preko Dohe, i uputio se na zeleni kontrolni prolaz čime se izjasnio da nema ništa da prijavi za carinjenje.

Podrvrgnut je detaljnom pregledu, čime je utvrđeno da u prtljagu, među ličnim stvarima, ima 690 kesica oralnog gela za potenciju 'Kamagra'", piše u saopštenju.

Preparat "Kamagra", kao i drugi slični preparati koji se koriste u lečenju impotencije (Vega, Revatio, Caverta itd.), sadrži sildenafil citrat, koji utiče na cirkulaciju i povećavanjem prokrvljenosti pomaže erekciju.

"Kamagra" potiče iz Indije i po sastavu i dejstvu odgovara mnogo skupljoj i poznatijoj "Vijagri". Potrošači lekove iz Indije kupuju iz različitih razloga: jer su jeftiniji, do njih je lakše doći, a ponekad su kopije toliko dobre da je nemoguće proceniti koji su lekovi pravi, a koji nisu.

Uprava carina navodi da ovo nije neuobičajan slučaj, jer su u više navrata prethodnih godina zabeleženi slični pokušaji krijumčarenja veće količine sredstava za lečenje potencije iz Indije.

2024 © - Vesti online