Četvrtak 28.03.2013.
23:23
Beta

Čeda: Sa Đilasom se ne razumem politički

Čedomir Jovanović

"Želeo sam da se dogovorim sa DS... Žao mi je što, međutim, ne postoji razumevanje u vrhu DS za onu politiku koja je društvu potrebna, ali sam siguran da je ima u ljudima, a oni su suština i DS i LDP", rekao je Jovanović i dodao da prostora za političke bajke više nema.


Predsednik LDP-a je istakao da ljudi koji danas vode DS nemaju nikakav osećaj za značaj i poziciju te stranke u društvu.


"Program DS-a čini našu saradnju beznadežnom", ocenio je Jovanović.


Upitan da prokomentariše rad prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, Jovanović je naveo da u onome što Vučić radi ne vidi nikakvu politiku.


"Ali on (Vučić) ima političku veštinu da opipa puls društva... Da Vučić govori o Kosovu, mogao bih da vam kažem da li možemo da sarađujemo, ali on o tome ćuti. Ponekad citira Vebera, i pokazuje spremnost da se promeni, što podržavam", kazao je Jovanović.


Jovanović je naveo da prevazilaženje razlika nije samo tapšanje po ramenu i koketiranje sa Vučićem, već da se "razlike prevazilaze tako što se neko uveri da greši".


"To je na primer razlika između mene i Đilasa. Kad Đilas kritikuje Dačića i Dinkića on kandiduje sebe na njihovo mesto. Mi kritikujemo onog ko je najodgovorniji, a to je Vučić, jer je predsednik najveće stranke u zemlji, koja zaobilazi ključne probleme u društvu, jer bi izgubila rejting, a on razmišlja samo o izborima", rekao je lider LDP-a.


Jovanović je istakao da je upravo LDP štitila DS u periodu dok je bila na vlasti i to, kako je naveo, više od bilo kog drugog koalicionog partnera i nije tražila ništa zauzvrat.


"To smo radili isključivo jer smo bili svesni odgovornosti... Zato smo i podržali i evropsku politiku DS-a i saradnju s Haškim tribunalom dok su drugi palili Beograd i bili kritični u koketiranju sa populizmom i demagogijom koje je nažalost bilo previše u DS-u", rekao je Jovanović.

2024 © - Vesti online