Četvrtak 28.03.2013.
12:45
Beta

Drecun: Nema pukotina u državnom vrhu po pitanju KiM

"Ko personalno učestvuje u pregovorima, ne menja suštinu stvari. Niko ne mzoze da postigne dogovor koji bi bio nešto drugačiji od onoga što dogovori državni vrh", rekao je novinarima u parlamentu Drecun, koji je i poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Dačić iza sebe ima kompletnu Vladu Srbije: Milovan Drecun

On je istakao da nema pukotina u državnom vrhu u rešavanju kosmetskog problema i da prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić aktivno učestvuje u svemu, jer državni vrh usaglašava strategiju.

"Da li će biti prisutni (premijer Ivica) Dačić ili Vučić ne menja stvar. Dačić iza sebe ima kompletnu vladi, uključujući i Vučića i SNS", dodao je Drecun.

On je kazao da će na sednicu Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju nakon razgovora Beograda i Prištine 2. aprila, pozvati predstavnike izvršne vlasti i istakao da je pristalica toga da oni često obaveštavaju parlament o toku pregovora. Drecun je ocenio i da će se pregovori s Prištinom nastaviti i posle
2. aprila, ako dođe do korekcije stavova Prištine.

"Mislim da će morati da se učini sve da dođe do približavanja stavova. Suviše je veliki politički rizik za EU i Prištinu da se ne približe stavovi", rekao je poslanik SNS-a.

On je još jednom rekao da je za Srbiju neprihvatljiv predlog od devet tačaka, jer ne daje izvršne nadležnosti zajednici srpskih opština i svodi je, kako je rekao, na postojeći nivo opština.

"Dokument mora da sadrži izvršne nadležnosti, zajednica mora da ima sopstvene nadležnosti plus nadležnosti opština", naveo je Drecun.

2024 © - Vesti online