Četvrtak 28.03.2013.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

"Tomina izdaja teža od Haga"

Moj otac će razbiti bagru koja krčmi Srbiju: Nikola Šešelj

Priča se da bi vaš otac početkom leta mogao da se vrati u Srbiju, pripremate li mu doček?
- Niko ne bi bio srećniji od mene da se to desi. Međutim, ne verujem u dobre namere Amerike i lažnog suda u Hagu, ali ni srpskoj izdajničkoj vlasti koju predvode oni koje je stvorio moj otac, a oni ga izdali za šaku dolara i privilegije.


Kako je on podneo tu izdaju?

- Tokom svih ovih godina Vojislav je preživeo svašta, nekoliko hapšenja, robijanja po zeničkom zatvoru preko gnjilanskog i Centralnog zatvora u Beogradu, ali od svega je najteže podneo kumovsku izdaju!


Koliko ste se družili sa Tomom Nikolićem, krsnim kumom vaših sinova Vojislava i Ljubodraga?
- Tomu sam, čak i dok je bio uz skute mog oca, viđao povremeno. Bio sam klinac i nije me baš zanimalo da sedim sa starijima. Prihvatio sam ga kao iskrenog očevog prijatelja. Ali kad mi je najviše trebao, kad sam, nakon očevog odlaska u Hag, ubrzano sazrevao, Tome nigde nije bilo. Čak ni u kabinetu predsednika SRS-a, a kamoli kod nas u Batajnici!

Cena pobede

Lažni svedoci, brifingovani i obučavani kod haških tužilaca i istražitelja su jedan za drugim priznavali laži i do detalja otkrivali kojim su pritiscima bili izloženi. Kao antologijski snimak o virtuoznosti svedoka veštaka ostaće ubeležen Oberšal, koji je od sebe napravio budalu! Moj otac je pobedio Haški tribunal, ali to ga je koštalo zdravlja, ocenjuje Nikola.


Pravičan čovek i nežan otac

Mog oca srpska javnost doživljava pogrešno i kroz prizmu medija, koji mu nikad nisu bili naklonjeni. Vojislav je nežan, tolerantan i pravedan, pravi čovek iz naroda. Isti je i kao roditelj, kaže Nikola.

Kako ste doživeli odlazak oca u Hag i podizanje optužnice?
- Prvo sam bio u neverici. Tata se nikad ne bi skrivao i bežao od odgovornosti, a Hag je shvatio kao izazov časti i odbranu države i naroda. Nisam imao dilemu da će na njemu svojstven način sudijama da saspe istinu - da je Haški tribunal lažni sud i produžena ruka američke administracije koja je razbijala našu državu i ubijala Srbe tokom NATO agresije.


Deset godina je prošlo, hoće li po povratku Šešelj nastaviti da se bavi politikom?
- Naravno, politika je njegov život. Ako je pravde i Boga, vreme je da se vrati kući, u Srbiju, i da raščisti ovu domaću političku bagru koja krčmi državu i harači narod!

2024 © - Vesti online