Sreda 27.03.2013.
22:49
Srna

Forbs: Milijarderi će doći u Srbiju

Kristofer Forbs

"Ima mnogo pogrešnih shvatanja o Srbiji i radujem se što ću postepeno kolegama u poslovnoj zajednici i prijateljima moći da objasnim da treba još jednom da razmisle, da ovde ima mogućnosti za posao, prilika za turizam i da neka pogrešna shvatanja treba da se promene", rekao je Forbs.


On je za RTS istakao da Srbija strateški ima odličan položaj i veoma dobre sporazume o slobodnoj trgovini sa Istokom i Zapadom.


"Mislim da ljudi nisu svesni koliko je ovde radna snaga dobro obrazovana", rekao je Forbs i dodao da Srbija mora više da radi na poboljšanju ugleda u svetu da bi privukla više investicija.


On smatra da Srbija za početak treba da ubedi ljude da preispitaju sliku o njoj, ne samo u Americi, već i u Aziji i drugim delovima svijeta, kao i da dođu i da provere mogućnosti koje postoje.


Forbs kaže da nije siguran koliko će za američke i investitore iz Azije biti od vitalne važnosti kandidatura Srbije za članstvo u EU.


"Srbija ima dobre sporazume o slobodnoj trgovini, tako da ne mislim da je to ključno za sve", rekao je Forbs i podsetio da je italijanska kompanija "Fijat" otvorila fabriku u Kragujevcu koja izvozi širom sveta i to u trenutku kada Srbija još nije u EU.

2024 © - Vesti online