Sreda 28.10.2009.
20:32
Tanjug

Đilas u poseti bratskom gradu, Čikagu

Đilas se u utorak susreo i razgovarao sa gradonačelnikom Ričardom Dejlijem, koji ovu funkciju obavlja već 21 godinu. On je istakao da saradnja i razmena iskustava sa predstavnicima uprave Čikaga može pomoći razvoju i boljem funkcionisanju uprave grada Beograda.

"Očekujem da iduće godine uspostavimo direktnu avio-liniju od Beograda do Čikaga, što je veoma važno za naše ljude koji žive ovde, ali i za sve one koji bi da iz ovog dela Amerike putuju u Srbiju radi investiranja u našu privredu", rekao je Đilas.

Delegacija Beograda posetila je čikašku policiju, deo uprave koji se bavi čistoćom i uređenjem ovog grada, kao i Centar za vanredne situacije, jedan od najboljih te vrste u Severnoj Americi.

Gradonačelnik Đilas je u sredu obišao postrojenje za preradu vode, jedno od najvećih na svetu, a zakazane su i posete Urbanističkom zavodu Čikaga i Odeljenju za saobraćaj.

Inače, Dejli i tadašnji gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović, potpisali su 2005.Povelju o bratimljenju dva grada, čime su se obavezali na širenje i jačanje trgovinske, ekonomske, naučno-kulturne i sportske saradnje, kao i razvoja turizma između ova dva grada.
 

2024 © - Vesti online