Četvrtak 28.03.2013.
08:00
telegraf.rs, mojezdravlje.ba

Grickajte, ali zdravo!

Suncokret reguliše rad mozga

Kako biste pobedili žudnju za grickalicama i slatkišima i počeli da se hranite kako valja, trebalo bi da počnete da konzumirate namirnice koje istovremeno sadrže zdrave sastojke po organizam, ali vam istovremeno pomažu da zasitite tu težnju za stalnim unosom hrane.

Semenke suncokreta

Odličan su izvor nutrijenata, a naučnici su dokazali da mogu da regulišu rad mozga. Takođe, pomažu kod oporavljanja mišića nakon vežbanja.

Jogurt sa svežim voćem

Jogurt od obranog mleka sadrži manje mlečne masti od sladoleda, a odličnog je ukusa. Jedna porcija (jedna i po šoljica) sadrži oko pet grama proteina. Odaberite omiljeno voće, pomešajte sa jogurtom i uživajte.

Crna čokolada kao prevencija od raznih bolesti

Crna čokolada

Samo mala porcija crne čokolade sadrži puno antioksidansa koji smanjuju nivo slobodnih radikala u telu. Takođe, crna čokolada smanjuje rizik od nastanka raznih bolesti. Važno je da jedete čokoladu koja u sebi sadrži barem 70 odsto kakaoa.
 

Pistaći

Zadovoljavaju žudnju za slanom hranom, a sadrže antioksidanse u znatno većoj meri u odnosu na ostale orašaste plodove. Upravo ovo ih čini dobitnom kombinacijom po vaše zdravlje.

2024 © - Vesti online