Sreda 27.03.2013.
10:40
Beta

Antić: Izdržavanje kazne u Srbiji zaustavilo bi raspravu u UN

"Ideja predsednika bila je da se kazne izdržavaju u Srbiji, pod nadzorom UN, ali je to naišlo na prepreke u Tribunalu. Da je ovo rešenje prihvaćeno, mi bismo odustali od učešća u debati u GS, ili na tu raspravu ne bi išao državnik tako visokog ranga kao što je predsednik", rekao je Antić za današnje "Večernje novosti".

Prvi će govoriti na debati: Tomislav Nikolić

Prema njegovim rečima, za debatu se do sada prijavilo mnogo zemalja i očekuju se nastupi ključnih članica Saveta bezbednosti - Rusije, Kine, Francuske, Velike Britanije i SAD. Prvi govornik na sednici GS UN koja je zakazana za 10. april biće
predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a uvodne reči imaće generalni sekretar UN Ban Ki-mun i predsednik GS Vuk Jeremić, koji je i zakazao debatu prošle godine posle donošenja oslobađajuće presude za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Kako list navodi, do sada se javno oglasio samo predsednik Haškog tribunala Teodor Meron, koji je odbio poziv da učestvuje u debati na temu "Uloga međunarodne krivične pravde u procesu pomirenja".

2024 © - Vesti online