Utorak 26.03.2013.
22:30
Vestionline

Đuričić sa dva gola "srušio" Škote

Dva gola Filipa Đuričića

Junak pobede i strelac oba pogotka bio je Filip Đuričić u 60. i 65. minutu meča koji je odigran pred oko 5.000 navijača u Novom Sadu.

Siniša Mihajlović je napravio šest izmena u timu u odnosu na Zagreb, u timu su bili Stojković, Tomović, Fejsa, Milivojević, Basta i Tadić, a jedini 'napadač' Đuričić.

Po raskvašenom terenu u Novom Sadu od samog početka utakmice domaća selekcija je imala više od igre, ali ponovo nije bilo efikasne završnice, pošto je oprezan bio golman gostiju Dejvid Maršal.

Najbolje prilike imali su Dušan Basta, čiji je šut sa desne ivice šesnaesterca odbranio Maršal, i Đuričić, koji je odlično predriblao Granta Henlija i šutirao u padu, ali je golman Škotske ponovo dobro reagovao.

U drugom poluvremenu "orlovi" su se bolje snašli, pa su nakon postignutog, ali i zbog ofsajda poništenog pogotka Škota, poveli golom Đuričića u 60. minutu.

Povukao je Tošić po levoj strani, pa uposlio Fejsu ali fudbaler Olimpijakosa nije uspeo da se snađe u petercu i defanzivac Škotske mu je oduzeo loptu, ali je dodao u noge Đuričiću koji je iz okreta šalje u mrežu.

Samo pet minuta kasnije, primorao je strelac prvog gola kapitena Škota Koldvela na grešku, a Tomović je ispratio akciju i oduzetu loptu povukao ka golu. Slično Fejsi, Tomović nije uspeo da je prosledi u mrežu, ali je Đuričić ispratio akciju i odbijenu loptu poslao iza golmana gostiju za konačnih 2:0.

Srbija je do kraja utakmice imala još dve šanse da poveća prednost, dok Škotska nije ozbiljnije ugrozila gol Vladimira Stojkovića.

Srbija posle ovog kola ima sedam bodova, a naredni meč igra u Belgiji 7. juna.

Reprezentacija Srbije trijumfom je došla do sedmog boda i nalazi se na trećem mestu na tabeli, dok je Škotska ostala poslednja sa dva.

2024 © - Vesti online