Ponedeljak 25.03.2013.
11:40
trojka.rs

Bil Gejts daje milionče onome ko smisli novi kondom

Kondomi su staromondi, misli i multimijarder Bil Gejts
 

Vlasnik Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Bil Gejts, odlučio je to da promeni, pa je izjavio da će osobu koja osmisli napredniji kondom nagraditi novčanim iznosom između 100.000 i milion dolara.

"Posmatrano iz muške perspektive, ono što može da vas odvrati od korišćenja kondoma je smanjeno zadovoljstvo, u odnosu na ono što osećate kada ne nosite kondom. Zato prezervativ nove generacije treba da bude udoban za nošenje i da ne menja doživljaj muškarca", navodi se u objašnjenju fondacije "Bill & Melinda Gates Foundation", a prenosi "Mashable".

Avangarda: Bil Gejts

Ali on se ne zaustavlja samo na muškim kondomima, isti problem postoji i sa ženskim. "Ženski kondomi takođe imaju mane kao i muški kondomi, a dodatno zahtevaju vežbu za korišćenje i znatno su skuplji od muških", kažu iz Fondacije.

Predlozi koje će Bil i njegova supruga Melinda uzeti u obzir moraju da imaju "hipotezu koju je moguće testirati, plan za njeno testiranje i nedvosmislene podatke". Realizacija predloga koji im se bude najviše dopao, biće finansirana sumom koja može da dostigne čak milion dolara.

Projekat o kondomu nove generacije je deo inicijative Istraživanje velikih izazova, čiji je cilj poboljšanje uslova života najsiromašnijih građana sveta.

"Kako bismo prevazišli konstantne zdravstvene i razvojne probleme, potrebna su nam nova, revolucionarna rešenja", istakao je Kris Vilson, jedan od čelnika fondacije koju vodi bračni par Gejts.

2024 © - Vesti online