Nedelja 24.03.2013.
17:49 >> 18:26h
Srna

Zukorlić dužan državi pet miliona dinara

"Elektrodistribucija" u Novom Pazaru spremna je za svaki dogovor, strahujući da Zukorlić na nacionalni nivo ne podigne priču o dugovanjima Fakulteta za islamske studije, džamije i Mešihata, piše "Blic".

Odmah prebacuje priču na nacionalni nivo: Muamer Zukorlić

"Kad god neko pokuša da reaguje, Zukorlić ga odmah optuži da je protiv islama i priču prebacuje na nacionalni nivo. Zato mu državne institucije tolerišu sve propuste i dugovanja", rekla je direktor nevladine organizacije "Urban-in" iz Novog Pazara Aida Ćorović.

Zukorlić je nedavno poručio "Elektro-Srbiji" Kraljevo da neće plaćati kamatu na neizmirena dugovanja, jer je "kamata zabranjena muslimanima i islamskim institucijama".

Sagovornik lista tvrdi da Zukorlić nema papire ni za šta što posjeduje u Novom Pazaru, a da ga zbog toga niko ne dira, jer "odmah galami kako je to ugrožavanje prava Bošnjaka".

Zukorlićeve ustanove su u aprilu prošle godine dugovale približno 110.000 evra. Struja je tada nakratko isključena jedino Fakultetu za islamske studije, a ponovo je uključena, jer su studenti blokirali upravnu zgradu "Elektrodistribucije". Dogovoreno je da se dug plati u ratama.

2024 © - Vesti online