Nedelja 24.03.2013.
18:01
Beta

Sneg ostavio hiljade domova bez struje, 2 žrtve

Hiljade kuća širom Velike Britanije je bez struje

Oko 14.000 domaćinstava u Severnoj Irskoj, oko 10.000 u Škotskoj i 500 u Velsu i dalje nema struju, uprkos naporima energetskih firmi da obnove šnabdevanje tih područja električnom energijom.

Posle dva dana obilnih snežnih padavina, brojna upozorenja na nevreme su i danas na snazi u većem delu Velike Britanije. Na mnogim putevima formirane su kolone automobila, a desetine ljudi je u subotu spaseno na putu u Kambriji, na severu Engleske, pošto su bili primorani da napuste vozila.

Telo 27-godišnjeg muškarca nađeno je u subotu popodne u dubokom snegu na farmi u Lenkešeru, saopstila je policija, koja veruje da je čovek pokušao da dođe do kuće po lošem vremenu.

U ruševinama kuće, srušene usled klizišta u Kornvolu u petak ujutro, nađeno je telo jedne žene. Meteorolozi upozoravaju na stvaranje leda na ulicama i trotoarima, zbog topljenja snega tokom dana i ponovnog zamrzavanja noću.

Ovo bi mogao da bude najhladniji mart u poslednjih 50 godina. Prosečna temepratura u martu 1962. godine bila je 2,8 stepeni Celzijusa.

2024 © - Vesti online