Nedelja 24.03.2013.
10:03
Pressonline

Grobari: "Sjašite Urošu sa leđa"

"Grobari" brane navijača Crvene zvezde Uroša Mišića

Na transparentu jasno je ispisano "Sjašite Urošu sa leđa, pakujete mu slučaj, a nas to vređa".

Inače, Uroš Mišić, navijač Crvene Zvezde se sumnjiči da je krajem februara učestvovao u tuči u klubu "Plastik". Tom prilikom povređen je jedan član obezbeđenja američke ambasade.

On je 7. marta u beogradsku policiju došao u pratnji advokata, nakon višednevnog neodazivanja na poziv policije da da iskaz u vezi sa incidentom u klubu "Plastik", nakon čega mu je određen najpre policijski pritvor, a potom i sudski do 30 dana.

Zvezdin navijač je u četvrtak pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode, ali mu je nakon samo jednog dana, odlukom krivičnog vanpretresnog veća Prvog osnovnog suda ponovo određen pritvor na predlog tužioca, rekla je juče Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.

Ona je precizirala da je tužilaštvo sudu juče podnelo optužni predlog protiv Mišića zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje , odnosno tuče sa američkim marincima u klubu "Plastik" i da je tražilo da mu se odredi pritvor.

Krivično vanptresno veće je prihvatilo predlog tužilaštva i donelo rešenje o određivanju pritvora Mišiću, napomenula je ona. To znači da će on ponovo biti uhapšen, iako je pušten iz pritvora po odluci istražnog sudije Prvog osnovnog suda pošto je okončao istragu i saslušao sve svedoke koje je predložilo tužilaštvo.

Uroš Mišić je svojevremeno bio optužen za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule u decembru 2007. godine. On je prvobitno bio osuđen na 10 godina za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, da bi Apelacioni sud kasnije preinačio krivično delo i prepolovio kaznu.

Nakon usvajanja Zakona o amnestiji, Mišić je u decembru pušten iz zatvora, šest meseci pre isteka kazne.

2024 © - Vesti online