Subota 23.03.2013.
16:48
KiM radio

Vlasi: Priština prihvata samo Ahtisarijev plan

Tomislav Nikolić je pragmatičan, a Dačić pokušava da bude racionalan: Azem Vlasi
 

“Tomislav Nikolić pokušava da bude pragmatičan, a Ivica Dačić koji je bio Miloševićev čovek pokušava da bude racionalan, ne za ljubav Albancima, već zbog interesa Srbije”, ističe on. Predsednik opštine Štrpce i član Srpske radikalne stranke Zvonko Mihajlović navodi da dijalog treba prekinuti jer Srbi na kraju “neće dobiti ništa”.

“Veliki je problem što je dijalog Beograda i Prištine preseljen sa terena Saveta bezbednosti gde je Srbija imala prijatelje na teren EU gde Srbija gotovo da nema prijatelje ne računajući pet ili šest zemalja koje nisu priznale nezavisno Kosovo. Smatramo da bi u ovom trenutku bilo najpametnije te pregovore prekinuti i sačekati pogodan trenutak kada se promene okolnosti i odnos snaga u svetu.”

On očekuje da će srpski pregovarački tim biti doveden u situaciju da “ zbog dobijanja nekog virtuelnog datuma Srbija kapitulira u Briselu”, a jedini koji će profitirati, kako je kazao, biće kosmetski Albanci.

Prema Vlasijevim rečima Priština pristaje jedino na Ahtisarijev plan, čime opštine dobijaju veća ovlašćenja od drugih lokalnih samouprava na Kosovu i u regionu.

Gosti emisije Dogovor!? govorili su i o martovskom pogromu, o visokoj politici ali i o lokalnim temama.

U opštini Štrpce, prema rečima njenog predsednika, trentno živi oko 15 500 stanovnika, od čega 12 000 Srba. Najveći problemi su, kako je naveo, “težnja Prištine da promeni etničku strukturu stanovništva, kosovska opština Štrpce i privatizacija imovine Republike Srbije”.

2024 © - Vesti online