Subota 23.03.2013.
14:53
Beta

''Bombardovali su nas zbog Kosova''

"Sadašnja vlast je dobila priliku da za Srbiju uradi mnogo tako što može da odbije briselski papir. Najbolji način za to jeste sazivanje Narodne skupštine koja je jedina vlasna da EU pošalje dostojan odgovor", rekao je Koštunica na tribini povodom godišnjice početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije 24. marta.

Srbija pred teškim iskušenjima: Vojislav Koštunica

On je naveo da je evroatlantski projekat stvaranja nezavisnosti Kosova započeo vojnim napadom NATO na Srbiju. Predsednik DSS je naveo da se Srbija nalazi pred teškim iskušenjima koja zahtevaju pribranost nacionalnih snaga kako bi se odbranila
teritorija, nacionalni identitet i istorija zemlje.

"EU nema drugog cilja kada je u pitanju Kosovo, nego da ga otme od Srbije i stvori nezavisnu državu pod NATO kontrolom, zauzvrat Srbiji ne nudi ništa. Srbija treba da se odrekne dela svoje teritorije koja je simbol srpske istorije i srpske države, zarad datuma za pregovore sa EU", istakao je Koštunica.

"Ako Srbija nastavi putem evropskih integracija to će zapravo biti put dalje razgradnje i urušavanje srpske države. Politička neutralnost vodi u obnovu Srbije, kao što evropske integracije vode u njeno propadanje", smatra Koštunica.

"Evropska unija može da učini Srbiji najveću uslugu ako nam uskrati datum. To je put koji nas vodi obnovi srpske državotvorne politike. To je put koji nas vodi politici koja se više neće zasnivati na podređivanju naših državnih, nacionalnih i ekonomskih interesa volji Evropske unije", ocenjuje Koštunica.

2024 © - Vesti online