Subota 23.03.2013.
12:21
Beta

Milanović: Provalu šovinizma smislio HDZ

"Žalosno je što se usred sadašnje goleme ekonomske i socijalne krize moramo baviti međunacionalnim odnosima, ali to je zato što naši politički protivnici nisu kadri da se nadmeću na bilo kojem drugom terenu, osim na području teškog nacionalističkog okupljanja hrvatskih birača", rekao je Milanović povodom poslednjih
neprimerenih izjava protiv Srba u Hrvatskoj.

Žalosno da u sred krize, pričamo o međunaciolanim odnosima: Zoran Milanović

On smatra da je "sadašnja provala šovinizma smišljena i realizovana u HDZ-ovoj kuhinji". U intervjuu za subotnje izdanje zagrebačkog dnevnika, premijer je odbacio tvrdnje da je nedavna smena dela ekipe Dnevnika 3 Hrvatske radio-telelvizije (HRT) povezana s njegovim oštrim kritikama njihovog rada zbog gostovanja poslanice Ruže Tomašić, koja je izrekla više neprimerenih nacionalistickcih izjava.

"Gotovo da mi je ispod ličnog dostojanstva uopšte da odgovaram na optužbe da sam na bilo koji način povezan s bilo kakvim kadrovskim promenama na HRT-u. Nisam, niti ću ikada biti. Ne pada mi na pamet da se mešam u bilo kakve uredničke ingerencije. Ova vlada to nikada neće činiti, baš kao što to nije činio ni Ivica Račan", poručio je Milanović.

Milanović je odbacio spekulacije medija da SDP razmišlja o prevremenim izborima posle ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Upitan o izlasku iz krize, on je rekao da se to može očekivati 2014. godine i ocenio da dok EU ne počne rasti, neće ni Hrvatska.

2024 © - Vesti online