Subota 23.03.2013.
08:00
B92

Šta će biti sa licencama agencija?

Foto: Ilustracija
 

Direktor Jute, udruženja turističkih agencija, Aleksandar Senčić izjavio je da su Travel Expert, 1a Travel i Sunline Travel članice Jute i da ima informaciju da je jedna od njih dostavila potrebnu dokumentaciju i da će postupak vrlo brzo biti obustavljen, dok druge dve agencije prikupljaju dokumenata.

"Procedura o oduzimanju licence je pokrenuta u skladu sa Zakonom o turizmu. Započinjanje procedure omogućava tim agencijama da u određenom zakonskom roku dostave sve dokaze da će usaglasiti svoje poslovanje sa zakonskim normativima, što se u najvećoj meri i očekuje i to je uobičajena procedura“, kazao je Seničić.

Turističke agencije protiv kojih je pokrenut postupak za oduzimanje licence saopštile su danas da svoje poslovanje obavljaju uobičajeno i bez teškoća i da su spremne za predstojeću letnju sezonu.

"Predlog Inspektorata upućen Ministarstvu Finansija i Privrede, nastao je kao posledica redovne procedure provere ugovora kod svih organizatora putovanja. Prilikom poslednje provere je izostalo deo dokumentacije za letenje za Tunis, koji je u međuvremenu pribavljen. Konačna dokumentacija je dostavljena 21. marta, dan nakon pokretanja postupka. Očekujemo i zvaničan izveštaj Ministarstva o obustavljanju postupka“, navodi se u saopštenju agencije SunLine Travel.

Senčić je naglasio da turističke agencije, dok se ovaj postupak ne završi mogu nesmetano obavljati svoje poslovanje i da vrše usluge organizatora turističkih putovanja.

2024 © - Vesti online