Petak 22.03.2013.
07:39
Danas, Beta

SNS će insistirati da Vučić bude premijer

Igor Mirović: Naše opredeljenje da Vučić postane premijer je trajno i nije novost
 

"Naprednjaci će uvek insistirati na tome da predsednik naše stranke Aleksandar Vučić postane premijer. To naše opredeljenje je trajno i ne treba da predstavlja novost ni za koga, jer je to uobičajeno u demokratskoj praksi, pre svega zato što imamo najveći broj poslanika i najveći broj članova Vlade. Da li će se to pitanje otvoriti u razgovorima o rekonstrukciji, sada ne mogu da vam kažem. Uostalom, ne zavisi sve od nas", rekao je Mirović u intervjuu za Danas.


Mirović je rekao da naprednjaci to pitanje kandiduju sada, a nisu prilikom sastavljanja Vlade, zbog kontinuiranog rasta Vučićevog i rejtinga stranke.


"Ali, mi ne gradimo odnose s koalicionim partnerima na bazi ultimatuma i naloga. Nešto što se kandiduje kao tačka za dijalog ne može pokvariti odnose u koaliciji", rekao je on.


Govoreći o sednici Glavnog odbora SNS krajem marta, Mirović je rekao da će eventualna rekonstrukcija Vlade ili novi izbori biti teme tog sastanka.


"Moguće su tri opcije - pun kontinuitet Vlade s nekim manjim promenama u sastavu, ozbiljnija rekonstrukcija s promenom većeg broja ministara i iz drugih stranaka koalicije, ali i prevremeni parlamentarni izbori. Sve tri mogućnosti su teoretski i praktično moguće i sprovodive u ovoj godini", rekao je on.


Mirović je, međutim rekao da je još rano da se proceni za koju će se opciju stranka opredeliti.

2024 © - Vesti online