Četvrtak 21.03.2013.
20:55
Novi magazin

Svoje dete držali kao zatvorenika

Ilustracija: Dečak u svojoj sobi kao u kućnom zatvoru

Par je uhapšen nakon što je dečak navodno uspeo da pobegne iz kućnog zatvora, ode do komšija i ispriča im kroz šta je prolazio. Dečak se na komšijinim vratima pojavio bosonog, slabo uhranjen i sa modricama po licu i telu.
 

Njegov otac Hon i maćeha Voterson su ga ispisali iz škole i držali ga u spavaćoj sobi koja je bila veoma mračna, jer je u njoj postojala samo lampa i nije bilo prirodne svetlosti. Bilo mu je dozvoljeno da izađe iz te sobe samo kad mora u kupalito. Da nesreća bude veća, dečaku su roditelji ograničavali i obroke.
 

Prozori i vrata na sobi u kojoj je dečak bio pritvoren su bili tako zatvoreni da on nije mogao da napusti tu prostoriju. U toj sobi je bio pritvoren od septembra do kraja novembra. Dečak inače ima dva brata, stara 19 i devet godina i sestru (14) koji su, kako tvrdi policija, imali sasvim normalan život u toj kući.
 

Bračni par je u zatvoru i preti im kazna do 25 godina zatvora ako se ustanovi da su krivi. Njihova deca se sada nalaze u drugim porodicama, prenose mediji.

2024 © - Vesti online