Četvrtak 21.03.2013.
15:55
Beta

UNS: Blic prekršio Kodeks novinara Srbije

"Smatramo da je kodeks prekršen, jer se ne može nikakvim javnim interesom opravdati objavljivanje fotografije mrtvog deteta", rekao je Jeremić agenciji Beta.

Jeremić je istakao da su novinari dužni da vode računa o poštovanju kodeksa, a da su, čak i kada njihovi sagovornici inistitraju da se nešto objavi, dužni da ih upozore da to nije u skladu sa novinarskom etikom.

Naslovna strana ''Blica''

"Po mišljenju UNS-a, prekršene su odredbe Kodeksa koje govore o uznemiravanju javnosti, dostojanstvu žrtve, a čak je sporno i to sto je u naslov označeno da je drugi dečak ubica, jer se time krši pretpostavka nevinosti", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se zna da je dete nastradalo, poznate su okolnosti događaja, istraga je i dalje u toku i da ne vidi zbog čega je takva fotografija morala da bude objavljenja.

Blic je danas na naslovnoj strani objavio naslov "Naš Ervin je prebijen na smrt" i fotografiju mrtvog dečaka iz Bečeja, koji je brutalno prebijen, a zbog sumnje da mu je naneo teške povrede juče je u novosadsku policiju priveden jedan maloletnik, dok je tekst o tom slučaju na 15. strani lista objavljen pod naslovom "Pijani dečak od 14 godina ubio Ervina Bilickog".

2024 © - Vesti online