Četvrtak 21.03.2013.
12:21 >> 18:04h
Vestionline, Kurir

"Orlovi" sleteli u Zagreb, Hrvati zabranili otvoreni trening

Meč generacije - fudbaleri Srbije u Zagrebu

Duel između Hrvatske i Srbije u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo izaziva veliku pažnju, kako u regionu, tako i šire. Informacije se samo nižu, a najnovije govore da si "Orlovi" sleteli u Zagreb, gde ih je dočekala odluka HNS da je otvoreni trening koji je najavio Siniša Mihajlović zabranjen, odnosno zatvoren za javnost.

"Rok za organizaciju otvorenog treninga je prekratak. Prema zakonu, to je trebalo najaviti mnogo ranije. Prema tome, Srbija neće imati otvoreni trening za javnost", rekao je čovek zadužen za bezbednost Zoran Cvrk.

Srpski reprezentativci krenuli su put hotela, a poput aerodroma, i put do hotela "Šeraton" je pod pravom opsadom. Na svakih 100 metara nalazi se policajac.

Strateg "orlova" Siniša Mihajlović poslednji put se obratio javnosti sinoć u Staroj Pazovi, a u međuvremenu, selektor Hrvatske Igor Štimac i kapiten Dario Srna jutros su održali konferenciju za medije. Zanimljivo, pred početak konferencije nestala je struja, pa se Štimac našalio da je "kao na Marakani 1999. godine."

Govoreći o duelu koji počinje u petak u 18 časova, Štimac je rekao da ih očekuje veliki meč u kome moraju da zasluže pobedu.

"To je novih 90 minuta u kojima je sve otvoreno i mi moramo da zaslužimo pobedu. Ne osećam tenzije. Ni ja ni ekipa. Velika utakmica je pred nama. A moji igrači takve utakmice igraju svake nedelje. Neću da se vraćam u prošlost i govorim šta to znači za nas. Ovo je ipak samo fudbalska utakmica", rekao je Štimac.

Hrvatska reprezentacija održala je trening u 17 časova, dok je Siniša Mihajlović, zajedno sa Aleksandrom Kolarovim i Branislavom Ivanovićem izašao pred novinare na konferenciju za medije na stadionu "Maksimir".

Inače, na svetskim kladionicama kvote na pobedu Hrvatske na "Maksimiru" kreću se od 1.64 pa do 1.75. Ukoliko neko misli da će u Zagrebu rivali podeliti bodove, onda će dobiti kvotu između 3.19 - 3.75. Pobeda Srbije je najrizičniji ulog, ali donosi i najveću zaradu. Za "dvojku" na "Maksimiru" plaća se kvota 4.55 - 5.75.

Prosečno, pobeda Hrvatske donosi kvotu 1.69, remi 3.51, a "dvojka" 5.22. Slične kvote važe i u srpskim kladionicama. "Kec" se vrednuje prosečno 1.70, remi 3.40, a pobeda Srbije 5.00.

2024 © - Vesti online