Četvrtak 21.03.2013.
10:34
Vestionline, B92

Zaposleni u Zvezdi odbili minimalac, ugrožena 'Evropa'

Sindikat zaposlenih u fudbalskom klubu Crvena zvezda odbio je predlog uprave o retroaktivnoj isplati minimalaca za prethodnih devet meseci.

Odluka da se ponudi minimalac zaposlenima je samo prvi korak ka sprovođenju odluke koju su članovi Upravnog odbora doneli jednoglasno na poslednjoj sednici.

Predlog o minimalcu izneo je prvi čovek kluba Dragan Džajić, a u delo bi trebalo da ga sprovede generalni sekretar Miodrag Zečević.

Ipak, Radna zajednica je čelnicima kluba dala predlog plate budu isplaćene prema ugovorima, ali nisu tražili da sve bude isplaćeno odmah i u celosti.

U ovom trenutku je nemoguće da budu isplaćeni toliki iznosi, posebno što je klub ponovo u blokadi. Podsetimo, račun ’crveno-belih’ je godinu dana bio u blokadi, ali je odblokiran na vreme da se registruju igrači u zimskom prelaznom roku, a isplaćene su i plate igračima, što je dovelo do nove blokade.

Ukoliko uskoro ne dođe do dogovora uprave i zaposlenih, Zvezdi preti zabrana takmičenja u Evropi naredne sezone.

Podsetimo, još krajem februara čelnici Crvene zvezde su istakli da planiraju ozbiljno smanjenje troškova, koje uključuje drastično smanjenje broja zaposlenih u klubu, kao i manje plate.

2024 © - Vesti online