Sreda 20.03.2013.
20:32
Vestionline, Blic

Zvezda remizirala sa Egerom za četvrtfinale LŠ

Veliki uspeh vaterpolista Crvene zvezde

Crveno-beli su uspešno čuvali veliki prednost od sedam golova iz Beograda, a u revanš u Mađarskoj ekipa Egera nijednom nije vodila i samim tim nije mogao da ugrozi ukupnu prednost Zvezde.

Prva deonica je završena nerešno 2:2, da bi do kraja poluvremena Denis Šefik "spustio rampu". Mrežu Mađara zatim su zatresli Avramović, Vapenski i Ivošević, pa je Zvezda otišla na odmor sa tri gola prednosti.

Ferenc Salamon je početkom treće četvrtine dva puta pogodio metu i na trenutak vratio neizvesnost, ali mu se revanširao Prlainović sa dva pogotka i vođstvo od 7:5.

U poslednjih osam minuta Eger je zaigrao najbolje što može, gosti iz Beograda su se malo opustili, iako je Strahinja Rašović povisio na 8:6. Šefik je zablistao u dva navrata, skinuo zicer i odbranio peterac, ali je mađarska ekipa pet sekundi pre kraja preko Lorična izborila remi i konačnih 8:8.

Tako su se izabranici Dejana Savića ukupnim rezultatom 21:14 plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.

Najbolji Zvezdin igrač u revanšu bio je Prlainović sa tri gola, a po jedan su dali Strahinja Rašović, Ivošević, Avramović, Ranđelović i Vapenski. Eger su predvodili Salamon sa tri i Gor Nagi sa dva pogotka.

2024 © - Vesti online