Sreda 20.03.2013.
20:33 >> 22:17h
Beta

Uhapšen dečak (14) zbog ubistva u Bečeju

Uhapšen osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda Ervinu Bilickom

Alimpić je naveo da je P.P. osumnjičen da je naneo teške telesne povrede pokojnom Ervinu Bilickom (17) iz Bečeja i dodao da je obdukcijom utvrđeno da Bilicki nije umro od tih povreda, već da se udavio u bari vode u koju je pao nakon tuče sa P.P.

"Maloletni P.P. saslušan je u prisustvu oca i branioca, kao i u prisustvu tumača za mađarski jezik, jer ne razume dobro srpski. Upućen je u prihvatilište Centra za socijalni rad, do dalje odluke suda", naveo je Alimpić.

On je rekao da Novi Sad zapravo praktično i nema prihvatilište za ovakve slučajeve i apelovao da se taj problem što pre reši i da grad dobije prihvatilište, kako maloletnici ne bi morali da budu upućivani u pritvor, zajedno sa raznim osuđenicima, gde im je
bezbednost ugrožena.

Objasnio je da je Centar za socijalni rad izašao u susret sudu i prilagodio jednu prostoriju, kako bi u nju večeras mogao da bude smešten P.P. Alimpić je rekao da će u narednom periodu biti saslušani svedoci i urađena potrebna vestačenja.

Agenciji Beta je u novosadskoj policiji rečeno da će osumnjičeni 14-godišnjak već popodne biti sproveden na saslušanje kod istražnog sudije Višeg suda u Novom Sadu.

Ervin Bilicki je nađen mrtav u nedelju ujutro na izlazu iz Bečeja, prema Bačkom Petrovom Selu. Po pisanju medija, njega je pretuklo nekoliko mladića.

2024 © - Vesti online